Om föreningen

Staty från Riksbyggen
Brf Blåregnet utifrån Torpe Gränd

Brf Blåregnet grundades 2020.
I föreningen finns det 46 st lägenheter, en föreningslokal, gästlägenhet, garage, cykel- och rullstolsrum. Lägenheterna har byggts efter energisnåla, miljömässiga och hälsosamma materialval. Det är ett bekvämt boende för oss över 55 år.
Vi har till och med ett litet gym på hörnet av huset, STC.

Området
Området är en helt ny stadsdel med ett köpcentrum, Kongahälla Center, alldeles inpå knuten. Där har vi alla bekvämligheter blandat med områdets gångstråk, cafeér, restauranger och butiker som skapar ett mysigt område med nära till allt.
Ett hundratal meter härifrån ligger även ICA Maxi och Kungälvs Centrum också med allt från små butiker, frisörer, apotek, vårdcentral, blomsteraffärer, banker och resebyråer.

Kommunikationer
Förutom att vi har nära till alla av- och påfarter till E6 finns Kungälvs nya Resecentrum i nära anslutning till bostadsområdet. Centrats tvåvåningsbyggnad och cirka 10 hållplatslägen för bussar, väntsalar med sittplatser, toaletter, kiosk och biljettförsäljning.
I Kongahälla bor du bara 20 minuter från centrala Göteborg med bil eller buss.

Medlem i Riksbyggen
Brf Blåregnet är medlem i Riksbyggen.
Detta ger oss många fördelar i form av utbildningar, juridisk rådgivning och en erfaren Riksbyggen-ledamot som ger stöd åt styrelsens arbete. Vi får också möjlighet att ta del av många erbjudanden och samarbetsavtal som Riksbyggen har förhandlat fram med utvalda leverantörer.